Het consult

Hoe ziet een eerste en een vervolg consult bij Osteopathie Vitalis eruit?

De osteopaat kijkt niet alleen daar waar de symptomen zich uiten, maar probeert altijd verder te kijken.

 

Het consult

In het eerste consult wordt er tijdens het vraaggesprek uitgebreid naar uw klachten gevraagd. Verder word er o.a. gevraagd naar uw levensloop doorgemaakte ziektes, medicatie, eerdere behandelingen en eventueel eerder uitgevoerde onderzoeken (bv röntgenfoto’s). Hierna volgt een lichamelijk onderzoek.

Werkwijze

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Alle weefsels van het lichaam worden op beweeglijkheid getest. Indien na het onderzoek een verklaring kan worden gegeven over de oorzaak van u klachten, word de behandeling direct gestart.

Dit gebeurt door middel van zachte mobiliserende en manipulatieve technieken van spieren, gewrichten, organen en schedel, afhankelijk van de gevonden bewegingsstoornissen.

Vervolg behandelingen

Hoeveel vervolg behandelingen er nodig zijn hangt erg af van uw situatie. We streven er naar om u zo min mogelijk terug te zien voor behandeling van uw klachten. Omdat osteopathie een effectieve behandelmethode is en het lichaam tijd nodig heeft om zijn genezend werk te doen, zit er meestal tussen de vervolgbehandeling behandeling 2 tot 6 weken. In principe moet er na 3 à 4 behandelingen een positief resultaat worden bereikt. Doorgaan zonder positief resultaat vinden wij onnodig handelen. In zo’n geval word advies gegeven over het ondernemen van vervolgstappen, eventueel ondersteund met een verslag naar uw huisarts. Osteopathie Vitalis streeft naar volledige transparantie, niet alleen naar uw arts maar ook naar andere b

Is osteopathie veilig?

Osteopathie is absoluut veilig. Een osteopaat is er in opgeleid om een goede differentiaal diagnose te maken. Dit houdt in dat onderliggende ziektes en afwijkingen herkent worden. In zo’n geval zal er niet behandeld worden en met uw toestemming contact worden opgenomen met uw arts. De kwaliteit van de osteopaten wordt in Nederland bewaakt door het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO), Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Osteopathie Vitalis is hierbij aangesloten

Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak, kunt u gebruik maken van de online agenda

Ted van Rijn

D.O. MRO, lid NVO, NRO